
MARGATE YOUTH BOWLING FOUNDATION PRESENTS

SOUTH FLORIDA YOUTH BOWLERS TOUR

BOWL 4 GAMES ACROSS 8 LANES CUT TO THE TOP 4 IN EACH DIVISION FOR STEP LADDER FINALS!

2 DIVISIONS: HANDICAP OR SCRATCH

HANDICAP 100% OF 210

1:4 WILL CASH!

BRACKETS AND HIGH GAME POTS AVAILABLE IN EACH DIVISION 

LOCATION: SpareZ Davie: 5325 S University Dr, Davie, FL 33328

CHECK IN begins at 11:00AM, BOWLING STARTS AT 12:00PM

EARLY REGISTRATION DEADLINE - January 9, 2024 

WALK-INS $55.00

*WALK-INS WELCOME AS LONG AS LANES ARE AVAILABLE

Mail registrations to:       Margate Youth Bowling Foundation Inc.         ​
         ​  2824 N.W. 122nd Avenue Coral Springs, FL 33065

ACCEPTED METHODS OF PAYMENT:  CHECK, CASH, CASHAPP:  
@#MARGATEYOUTHBOWLING OR ZELLE: margateyouthbowling@gmail.com

QUESTIONS? CALL MIKE GREGORY @ (561) 672 - 4274 

email: margateyouthbowling@gmail.com

NAME:​ USBC#​

DOB:​ PHONE#​

AGE:​ EMAIL:​

HANDICAP    OR     SCRATCH

A Bowler's    Edge   Pro Shop 

mailto:margateyouthbowling@gmail.com


TOURNAMENT RULES
 

This is a USBC certified tournament and is open to all USBC youth certified bowlers

1.​ Entry Fee deadline for Pre-Registration is January 9, 2025.  Any bowler who does not meet the pre-registration deadline will be 
allowed to register subject to late fee.  There are no refunds once your entry fee has been paid.

2.​ DIVISIONS: 

HANDICAP: Handicap based on 100% of 210
SCRATCH: No handicap

Bowlers will use their May 1, 2024 yearbook average unless their current highest average, with a minimum 21 games, is 10 
pins higher.  Verification will be required by your association secretary/youth director or May 31, 2024 standing sheet.  
Bowlers without an average with a minimum 21 games shall use one of the following: 

a)​ Their highest current average, minimum of 21 games as of entry deadline; or
b)​ If none of the above, then the bowler must bowl without handicap. 

All averages must be USBC league averages pursuant to Rule 319a.
 

3.​ FORMAT: 

Both divisions will bowl 4 games across 4 pairs of lanes, moving one pair to the right after the completion of each game.  After 
the completion of 4 games, each division will be cut to the top 4 bowlers in each division for a PBA style step ladder final.  In 
the case of a tie, seeding for the top 4 will be determined by the individual's highest qualifying game.
 

4.​ DRESS CODE:

BOYS:  Shirts with collars (mock collars included) are required.  No short shorts, ripped or torn pants or hats are allowed to 
be worn at any time.  All garments must fit securely and firmly on your waist.  No undergarments should be visible at any time. 

GIRLS: Shirts with collars (mock collars included) are required.  No short shorts, ripped or torn pants or hats are allowed to 
be worn at any time.  All garments must fit securely and firmly on your waist.  No undergarments should be visible at any time. 

The Tournament Directors will make all decisions regarding offensive clothing/slogans and related dress and that decision will 
be final.
 

5.​ Only bowlers and tournament personnel are allowed in the bowling area.  All parents, siblings, 
and friends are encouraged to be present and cheer on the bowlers; however, we ask that you 
kindly do so from behind the designated bowling area.

 
6.​ USBC Code of Ethics and tournament rules will prevail and be enforced.  Bowlers are not 

allowed to play game machines, play cards, use tobacco products or drink alcoholic 
beverages while in the bowling center.  Any bowler kicking or hitting the ball return, score 
console, chairs, tables, caught throwing equipment, using profanity or taunting another 
bowler will be immediately asked to leave and will be disqualified from the tournament and 
possible suspension from the USBC.  This is your first and only warning!!! 

 
7.​ Any bowler arriving after the beginning of the tournament will receive a score of “0” for all 

missed frames.  There will be no refunds once the entry fee is paid. 
 

8.​ Any rules not covered herein shall be determined by U.S.B.C. rules.  The decision of the 
tournament director shall be final unless an appeal is made in accordance with Rule 329. 

 


